DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/deniz-borulcesi/ | Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler

    Deniz börülcesi salatası için:

  • 1 demetdeniz börülcesi
  • 1 adetorta boy kırmızı soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 5 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığınar ekşisi
  • 8 adetcherry domates
  • 1 çay kaşığıçörek otu
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1/4 çay kaşığıtuz

    Karides şiş için:

  • 200 gramayıklanmış jumbo karides
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığılimon suyu
  • 1 dişsarımsak
  • 1/4 çay kaşığıtoz kişniş

Deniz Börülcesi Tarifinin Püf Noktası

Kolaylıkla ayıklanması için kaynar suda 8-10 dakika kadar haşladığınız deniz börülcelerini besin ve renk değerlerini kaybetmemeleri için kısa bir süre buzlu ve soğuk suda bekletin.

Deniz Börülcesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Sos karışımında marine ettiğiniz karidesleri, tereyağında kısa süre soteledikten sonra da tahta şişlere geçirebilirsiniz.Kök kısımlarını aldığınız deniz börülcelerini arzuya göre sarımsak, tane karabiber ve defne yaprağı kattığınız aromatik suda da haşlayabilirsiniz.

Deniz Börülcesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsağı rendeleyin ya da tuz ilavesiyle havanda dövün. Toz kişniş, taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın.
  2. Ayıklanmış ve temizlenmiş jumbo karidesleri, hazırladığınız sos karışımıyla kısa bir süre marine ettikten sonra tahta şişlere geçirin.
  3. Kök kısımlarını aldığınız deniz börülcelerini kaynar tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın.
  4. Sap kısımlarından tutarak çektiğiniz börülceler kolaylıkla etli kısımlarını bırakıyorsa haşlanmış demektir.
  5. Haşlanan börülceleri soğumaları için kısa bir süre buzlu suda bekletin. Uç kısımlarından çekerek tek tek ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın.
  6. Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Sarımsakları rendeleyin.
  7. Salatanın sosu için; ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra haşlanmış deniz börülcesiyle harmanlayın.
  8. Cherry domates dilimleri ve kırmızı soğan halkalarını ekleyin. Çörek otunu serpiştirin.
  9. Karidesleri hafifçe yağlanmış ızgara üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
  10. Deniz börülcesi salatasını ızgara karides ilavesiyle birlikte bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar