1 kilogramdana kıyma
2 adetsoğan(rendelenmiş)
1 su bardağıgaleta unu
2 adetyumurta
1/2 su bardağısıvı yağ
2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
2 çay kaşığıpul biber
1 adethavuç(haşlanmış)
1 su bardağıbezelye(halanmış)
5 adetyumurta(haşlanmış, köftenin içine dolgu için)
1 yemek kaşığıdomates salçası
1/2 su bardağısu
Dalyan Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
- Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
- Açtığınız çukurun içerisine önce bezelyelerin yarısını ve haşlanmış uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları yerleştirin.
- Haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
- Kıymayı,
harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme
kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
- Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
- Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
- Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis ediniz.
Yorumlar
Yorum Gönder