Çıtır Çubuk Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri için:
1 yemek kaşığıpekmez
1 adetyumurta beyazı
1 çay bardağısusam
Çıtır Çubuk Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerini bir kaba alın ve spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
- Önce spatulayla karıştırıp ardından elinizle yoğurun ve un diğer malzemelerle bütünleşince hamuru tezgah üzerine alın.
- Hamur bir araya gelene dek yoğurmaya devam edin.
- Hamuru ikiye bölün, bir yarısını kenara alın.
- Diğer yarısını tezgahta bir merdane yardımıyla dek açın. Yaklaşık yarım santim kalınlığına gelinceye dek inceltin.
- Düzgün bir çubuk şekli verebilmek için kenarlarını bir bıçakla keserek kare veya dikdörtgen şekil verin.
- Bir parmak kalınlığında ince uzun çubuklar kesin.
- Elinizdeki hamuru bitirene dek şekil verme ve kesme aşamalarını tekrar edin.
- Kestiğiniz çubukları yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsilerine koyun.
- Pekmez ve yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla çubukların üzerin ince bir katman halinde sürün.
- Susamı
çubukların üzerine serpiştirin ve ısıttığınız 180 derece fırında 20
dakika pişirin. Çıtır çubuk kurabiyeleriniz afiyetle yenmeye hazır afiyet olsun.:)
Yorumlar
Yorum Gönder