Çöp Şişte Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gramorta yağlı kıyma
- 1 adet orta boykuru soğan
- 3 dişsarımsak
- 2 tepeleme yemek kaşığıgaleta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
- 2-3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tutammaydanoz
- 1 tatlı kaşığıkırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 2 adetyufka
- 1 adet orta boydomates
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 dişsarımsak (ince kıyılmış)
- 2 çay kaşığıtoz biber
- 7 adetçöp şiş
Çöp Şişte Beyti Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Çöp
şişler önceden suda bekletilmeli ki fırında yanmasın. Köfte harcı
yufkanın içine bol koyulup, sıkı sarılmalı ki köfte pişince kendini
çeker az koyarsanız hoş olmaz.
Çöp Şişte Beyti Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Tepsiye yağlı kağıt koyabilirsiniz.
Çöp Şişte Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan rendelenir, suyu birazı dökülür tam sıkmadan kıymaya eklenir.
- Dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, galeta unu, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek kıyma güzelce yoğrulur ve dolaba kaldırılır.
- Bir yufka tezgaha serilir, zeytinyağı ile yağlanır ve üç kenarı hafif içeri katlanır.
- Katlanan uç kısma hazırlanan kıyma harcının yarısı koyulup, sıkıca rulo şeklinde sarılır.
- Kalan kıyma ve ikinci yufka da aynı şekilde hazırlanır.
- Hazırlanan rulolar tahmini 2 cm eninde kesilir. Daha önce suda bekletilmiş çöp şişlere altışar adet köfte takılır.
- Fırın 180 derecede ısıtılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kebaplar dizilir ve üzerilerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Fırına verilir. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Pişmeye yakın bir tencereye zeytinyağı koyulur üzerine rendelenmiş sarımsak eklenir.
- Hafif kavrulduktan sonra rendelenmiş veya robottan geçirilmiş domates eklenir, biraz da toz biber ve tuz eklenip pişen çöp şişlerin üzerine dökülür. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çöp Şişte Beyti Kebabı Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz yoğurtla bol soslu servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder