ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ


Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler

    Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 adetrendelenmiş domates

    Et marinasyonu için:

  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1 su bardağısoda
  • 1 yemek kaşığıtereyağı(pişirmek için)

    Eti için:

  • 300 gramdana kontrfile
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Kibrit patates için:

  • 2 adetorta boy patates
  • 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)

    Servisi için:

  • 4 yemek kaşığısarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası

Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

Yorumlar