Malzemeler
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 tatlı kaşığıpul biber
- 1 adetrendelenmiş domates
Domates sosu için:
- 1 adetküçük boy kuru soğan
- 1 adetrendelenmiş soğan
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 su bardağısüt
- 1 su bardağısoda
- 1 yemek kaşığıtereyağı(pişirmek için)
Et marinasyonu için:
- 300 gramdana kontrfile
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Eti için:
- 2 adetorta boy patates
- 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)
Kibrit patates için:
- 4 yemek kaşığısarımsaklı yoğurt
Servisi için:
Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Sosa
buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz
pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi
unutmayın.Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini
kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan
sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder