
Çıtır Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığıüzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 4 adetyumurta(1 tanesi kesede çırpılacak)
- 1 su bardağıun(bulamak için)
- 2 daltaze biberiye
- 1 su bardağıekmek kırıntısı
- 2 litresu(kaynatmak için)
Çıtır Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.
- Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.
- Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.
- Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.
- Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.
- Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.
- Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.
- Sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin
Yorumlar
Yorum Gönder