ÇITIR YUMURTA TARİFİ



Çıtır Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 4 adetyumurta(1 tanesi kesede çırpılacak)
  • 1 su bardağıun(bulamak için)
  • 2 daltaze biberiye
  • 1 su bardağıekmek kırıntısı
  • 2 litresu(kaynatmak için)

Çıtır Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.
  2. Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.
  3. Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.
  4. Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.
  5. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.
  6. Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.
  7. Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.
  8. Sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin

Yorumlar