ÇITIR TAVUK TARİFİ

https://yemek.com/tarif/citir-tavuk/ | Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gramkemikli tavuk parçaları(küçük baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
  • 1 şişesoda
  • 5 yemek kaşığıun
  • 4 adetyumurta
  • 3 su bardağıkahvaltılık gevrek
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 5 su bardağıkızartma yağı

Çıtır Tavuk Tarifinin Püf Noktası

Sodaya bulayıp bekletmek, tavuk etinin yumuşamasına yardımcı olacaktır.

Çıtır Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz yağlı kağıt üzerine dizerek fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirebilirsiniz.

Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
  2. Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın.
  3. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun.
  4. Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın.
  5. Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın.
  6. İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın.
  7. Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Çıtır Tavuk Tarifinin Servis Önerisi

Yanına dilediğiniz sos ile afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar