Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramkemikli tavuk parçaları(küçük baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
- 1 şişesoda
- 5 yemek kaşığıun
- 4 adetyumurta
- 3 su bardağıkahvaltılık gevrek
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 5 su bardağıkızartma yağı
Çıtır Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Sodaya bulayıp bekletmek, tavuk etinin yumuşamasına yardımcı olacaktır.
Çıtır Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz yağlı kağıt üzerine dizerek fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
- Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın.
- Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun.
- Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın.
- Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın.
- İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Çıtır Tavuk Tarifinin Servis Önerisi
Yanına dilediğiniz sos ile afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder