200-300 gramkavrulmuş kadayıf
Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencereye aktarıp karıştırarak pişirelim.Bardakları fırça yardımıyla yağlayalım ve pişen muhallebiye en son
tereyağ ve vanilya ekleyip çıpıcıyla 2-3 dk çırpalım ve yağladığımız
bardaklara boşaltalım.Bardakları buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat dolapta bekletelim.Dinlenen ve donan muhallebileri dolaptan çıkaralım. Önce bir bıçak yardımıyla kenarlarından kolay çıkmasını sağlayalım.Çıkarsıdığımız muhallebimizi bıçakla 3 parçaya ayıralım.Her bir parçanın kenarlarını çıtır kavrulmuş kadayıfa bulayalım.Çıtır kadayıflı muhallebimiz hazır!Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder