ÇITIR ÇITIR BALIK KROKET TARİFİ

https://yemek.com/tarif/balik-kroket | Balık Kroket Tarifi

Balık Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetpatates
  • 1 yemek kaşığısüt
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 4 adetmezgit fileto
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 3 adetyumurta sarısı
  • 1 su bardağıgaleta unu
  • 1/2 çay kaşığıkimyon
  • 3 su bardağıkızartma yağı

Balık Kroket Tarifinin Püf Noktası

Buzdolabında bekletmeden kızartma yaparsanız kroketleriniz dağılabilir.

Balık Kroket Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz içine 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek lezzeti güçlendirebilirsiniz.

Balık Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğunu soyun ve 1 tatlı kaşığı tuzla beraber haşlayın.
  2. Kullanacağınız balığı da 5-6 dakika kaynar suyun içinde haşlayın. Eğer dağılırsa süzgeç yardımıyla süzün.
  3. Haşlanan patatesleri bir kaba alın ve çatalla püre kıvamına getirin.
  4. Patatesler soğumadan tereyağını ilave edin ve patatese yedirin. En son sütü ilave edin ve soğumaya bırakın.
  5. Baharatları ilave edin. Haşlanan balıkları patateslerle harmanlayarak şekil verilebilir kıvama getirin.
  6. İki bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve karışıma dikdörtgen şekil verin.
  7. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  8. Kızartma yağını iyice kızdırın.
  9. Dinlenen kroketleri önce çırpılmış yumurta sarılarına daha sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.
  10. Fazla yağını süzdürün ve servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun.

Balık Kroket Tarifinin Servis Önerisi

Bol limon... Daha ne olsun?

Yorumlar