Çıtır Balık Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet mezgit fileto (mezgit sevmeyenler istediği balığı seçebilir)
- 2 su bardağımısır gevreği
- 1 su bardağıun
- 3 adetyumurta
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıkimyon
- 3 su bardağıkızartma yağı
Çıtır Balık Tarifinin Püf Noktası
Harcın tamamen kaplamasını istiyorsanız, balıkların yıkandıktan sonra süzüldüğüne emin olun.
Çıtır Balık Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz balıkların üzerinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek 165 derecelik fırında 15-20 dakika pişirebilirsiniz.
Çıtır Balık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Filetoları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.
- Bir kaseye un, bir kaseye rondodan çekilmiş mısır gevreği bir kaseye de çırpılmış yumurtaları koyun.
- Unun içine bahartaları ve tuzu ilave edin.
- Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın.
- Bu haliyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- İyice kızmış yağda balıkları kızartın.
- Kızaran balıkların fazla yağını süzün ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder