ÇİN MANTISI TARİFİ


Çin Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 3 su bardağıun
  • 1,5 su bardağısıcak su

    İç harcı için:

  • 250 gramyağlı dana kıyma
  • 3 daltaze soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 1 tatlı kaşığıtaze zencefil(boyutunda)
  • 2 yemek kaşığıdoğranmış lahana turşusu
  • 5 dilimhavuç turşusu
  • 3 yemek kaşığısoya sosu

    Pişirmek için:

  • 4 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 çay bardağısıcak su

    Sosu için:

  • 1 yemek kaşığısusam yağı
  • 2 yemek kaşığıkavrulmuş susam
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1/2 çay kaşığılimon suyu
  • 5 yemek kaşığısoya sosu

Çin Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve sıcak suyu karıştırın ve ılınınca hamur toparlanıp dışı pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 40 dakika dinlendirin.
  2. Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine tüm iç harç malzemelerini minik küpler halinde ekleyin. Son olarak soya sosunu da ekleyin ve karıştırın. Harç çok sert ise hafifçe soğuk su ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru yufka inceliğinde açın ve yuvarlaklar halinde kesin. Kestiğiniz parçaların kenarlarını oklava ile bir miktar daha inceltin.
  4. Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın.
  5. Yapışmaz , derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtın mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın. Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyin ve kısık ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Sos malzemelerini havanda hafif ezerek karıştırın ve derin bir kaba alın. Servis esnasında hem mantıların üzerine hem de sosa taze soğan parçaları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar