Çin Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağıun
1,5 su bardağısıcak su
Pişirmek için:
4 yemek kaşığısıvı yağ
1/2 çay bardağısıcak su
Çin Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un
ve sıcak suyu karıştırın ve ılınınca hamur toparlanıp dışı
pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 40 dakika
dinlendirin.
- Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine tüm
iç harç malzemelerini minik küpler halinde ekleyin. Son olarak soya
sosunu da ekleyin ve karıştırın. Harç çok sert ise hafifçe soğuk su
ekleyebilirsiniz.
- Hamuru yufka inceliğinde açın ve
yuvarlaklar halinde kesin. Kestiğiniz parçaların kenarlarını oklava ile
bir miktar daha inceltin.
- Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın.
- Yapışmaz
, derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtın mantıları tabanları aşağı
gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın.
Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyin ve kısık
ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Sos
malzemelerini havanda hafif ezerek karıştırın ve derin bir kaba alın.
Servis esnasında hem mantıların üzerine hem de sosa taze soğan parçaları
ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder