Çikolatalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramun
- 1 paketinstant maya
- 250 ml.su
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığışeker
- 5 su bardağıkızartma yağı
- 200 gramçikolata kreması(içine doldurmak için)
Çikolatalı Pişi Tarifinin Püf Noktası
Kış aylarında tarifi uygularken ılık su kullanmak mayalanma süresini kısaltacaktır.
Çikolatalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- Suyu hafif ılıtın ve diğer malzemelerle beraber una ilave edin.
- Hamuru pürüzüsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz kabın içinde mayalanmaya bırakın. Üzerine nemli ve temiz bir bez örtün.
- Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın.
- Hamurdan parçalar kopararak avuç içinize yerleştirin. Kaşık yardımıyla sürülebilir çikolata kremasından yerleştirin. Bohça şeklinde iyice kapatın.
- Kızmış yağın içinde kızarana kadar kızartın. İşte bu kadar basit, afiyet olsun!
Çikolatalı Pişi Tarifinin Servis Önerisi
Hindistan cevizi serperek aromalandırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder