Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
2 adet orta boy muz
Pandispanyası için:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paketkabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı un
3 yemek kaşığıkakao
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Pandispanya için:
- Derin bir kabın içine tüm yumurtaları kırın.
- Üzerine toz şekeri ilave edip güzelce çırpın.
- Ardından un ve kakaoyu ekleyerek biraz daha karıştırın. Üzerine kabartma tozu ekleyip, limon suyu sıkın ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde olacak şekilde kek harcını aktarın.
- 180 derecede 9 dakika kadar pişirin ve çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Pastacı kreması için:
- Süt
ve vanilya çubuğunun çekirdeklerini derin bir tencerenin içine alın ve
kısık ateşte karıştırarak hafif sıcak bir kıvama getirin.
- Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı ve şekeri çırpın, üzerine nişasta ve unu ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sütlü karışımdan bir kepçe alarak yumurtalı karışımın içine aktarın. Karıştırın.
- Ardından
sütlü yumurtalı karışımı tencerenin içindeki sütün üzerine aktarın ve
kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı oturunca
ocaktan alın ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar soğutun.
Birleştirme:
- Hazırladığınız pandispanyanın tabanına pastacı kremasını sürün. Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın.
- 1
saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine çikolatalı ganaj sürüp
15 dakika daha bekletin. Ardından beyaz çikolata rendesiyle süsleyerek
dilimleyin ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder