Çikolatalı Çörek Tarifi


 

https://yemek.com/tarif/cikolatali-corek/ | Çikolatalı Çörek Tarifi

 Malzemeler

  • 1 adetyumurta
  • 4 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığıyoğurt
  • 1/2 su bardağıılık süt
  • 4 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 paketinstant maya (10 gram)
  • 3,5 su bardağıun

    İçi için:

  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 180 gramsütlü ya da bitter çikolata

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı

Çikolatalı Çörek Tarifinin Püf Noktası

Mayalı bir hamur olacağı için yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, hamurun toparlanma durumuna göre sonradan 1/2 su bardağı kadar un ekleyebilirsiniz.Hamurları küçük parçalar halinde kesip adet ya da kişi sayısını arttırabilirsiniz.

Çikolatalı Çörek Tarifinin Pişirme Önerisi

Merdane yardımıyla açtığınız çörekleri rulo şeklinde sarıp dilimledikten sonra da pişirebilir, tablet çikolata yerine damla çikolata, sürülebilir çikolata ezmesi kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın. İnstant maya ve toz şekeri ekleyip harmanlayın.
  2. Mayayı aktive etmeye yardımcı olacak ılık süt, yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Toparlanan hamuru, mayalanması için oda ısısında 40-45 dakika kadar dinlendirin.
  4. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde, merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
  5. Şimdi hamurların kenar kısımlarına çizikler atıp sonrasında onları üst üste gelecek şekilde kapatacağız.
  6. Hamurların orta kısımlarını sabit bir şerit halinde bırakın. Açtığınız hamurlara iki tarafından birer parmak kalınlığında çizikler atın.
  7. Orta kısımlarına oda ısısında eritilmiş tereyağı sürüp küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolata küplerini yerleştirin.
  8. Bir sağdan bir soldan olmak üzere hamurları çikolata parçaları üzerine kapatın, örgü şeklini verin. Uç kısımlarına açılmaması için parmaklarınızla bastırın.
  9. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre iki eşit parçaya bölün. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz çörekleri oda ısısında 15-20 dakika daha dinlendirin.
  10. Mayalı hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-22 dakika kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

    Çikolatalı Çörek Tarifinin Servis Önerisi

    Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz çöreklerin üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyebilir, pudra şekeri ilavesiyle de servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorumlar