Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramkuzu ciğeri
- 1 demetmaydanoz
- 1/2 su bardağıhaşlanmış bezelye
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıiri çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığızeytinyağı
Ciğer Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Ciğerlerin
daha yumuşak olması için fazla suyu ve kanın süzülmüş olduğundan emin
olun. Dilerseniz sütün içinde bekleterek de kıvamını
güzelleştirebilirsiniz. Tuz ve baharatlarını son aşamada ilave ederek
sertleşmesini de önlemiş olursunuz.
Ciğer Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz eritilmiş tereyağı ve zeytinyağıyla direkt ciğerleri kavurabilirsiniz.
Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğerleri küp küp doğrayın. Suyunu süzmek için bir süzgeç içinde 15-20 dakika bekletin.
- Vok tavayı ısıtın ve küp küp doğranmış ciğerleri tavada çevirin.
- Tahta kaşık yardımıyla tavaya yapışmaması için karıştırarak kavurun.
- Ciğer suyunu salıp, geri çekince içine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin.
- Eriyen tereyağı ve zeytinyağıyla ciğerleri karıştırarak lezzetlendirmeye devam edin.
- Haşlanmış bezelyeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları da ilave edin ve yemeği servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Ciğer Kavurma Tarifinin Servis Önerisi
Bol soğan ve yeşillikle sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder