Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
Cevizli Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cevizleri 1 gece önceden suya koyun. Bu yöntem ipe dizmenizi daha kolaylaştıracak, kırılmaları engelleyecektir.
- Yorgan ipi ve iğnesi ile cevizleri ipe dizin.
- Pekmez ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya yakın su ve pekmez karışımından 1 su bardağı kadar bir karıştırma kasesine aktarın.
- Karıştırma
kasesine aldığınız pekmezli suyun üzerine un ve nişastayı yavaş yavaş
ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar spatula yardımıyla
karıştırın.
- Bu sırada ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın.
- Nişastalı unlu karışımı ocakta kaynayan pekmezli suyun içerisine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
- Koyulaşan ve kaynayan pekmezli karışımın altını kapatın.
- Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
- Cevizli
sucukların asılı kalabileceği uygun bir yere alın. 2 gün kadar
kurumasını bekledikten sonra streç film ile kaplayıp muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder