Cam Şişede Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
(patates harici istediğiniz sebze garnitür tercihen ekleyebilir,kullanabilirsiniz.)
Patatesler için:
- 1 adet orta boy bütün tavuk
- 1 adet 1 lt'lik cam şişe
- 6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Tavuk için:
Cam Şişede Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Cam
şişede tavuk tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta
tavuğu şişeye geçirdiğinizde şişenin ağzının açık kalıyor olması. Aksi
takdirde şişe fırının içindeki basınçtan dolayı patlayabilir. Ayrıca
limon suyu ve limonun kabuğunun iç kısmıyla tavuğu güzelce ovmanız
lezzetine lezzet katacaktır. Limon ve toz şeker yerine damak zevkinize
göre salça ve yoğurt karışımı da kullanabilirsiniz. Bu tarifi
pişirebilmek için büyük boy bir fırına ihtiyacınız var, aksi takdirde
tavuğu şişeye oturttuktan sonra fırına sığdıramayabilirsiniz.
Cam Şişede Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu isteğe bağlı güzelce yıkayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve tavuğun birkaç farklı yerine bir bıçak yardımıyla çentikler atın. Bu çentiklere sarımsakları yerleştirin.
- Limonun suyunu sıkın ve bu suyla tavuğu güzelce ovun. Tavuğun her yerine limon suyu geldiğinden emin olun. Sıktığınız limonun kabuklarının iç kısımlarıyla da tavuğu ovalayın.
- Ardından 1 tatlı kaşığı toz şekeri avucunuzda ezerek, limonla ovalamış olduğunuz tavuğun her yerine yayın.
- Cam şişenin 3’de 2’sini suyla doldurun ve tavuğu şişeye oturtun. Şişenin ağzının açık kalmasına çok dikkat edin.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tavuğu geçirdiğiniz şişeyi tepsinin ortasına yerleştirin.
- Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan irice doğrayın.
- Patatesler için gerekli olan tüm baharatları ve zeytinyağını üstlerine gezdirin ve güzelce harmanlayın.
- Baharatladığınız patatesleri şişeye yerleştirip tepsiye koyduğunuz tavuğun etrafına güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına tepsiyi yerleştirin ve 1 saat boyunca pişmeye bırakın. Patatesler tavuktan akan sularla pişmiş olacaklar.
- Pişme süresinin sonunda tepsiyi fırından alın. Tavuğu şişeden dikkatli bir şekilde çıkartıp bir servis tabağına alın. Etrafına patatesleri yerleştirin ve sıcak sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder