BÜZME (BURMA) BAKLAVA TARİFİ


Büzme Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağıtoz şeker
  • 3 su bardağısu
  • 1 çorba kaşığılimon suyu
  • 1 paketbaklavalık yufka
  • 300 gramceviz içi
  • 200 gramantep fıstığı
  • 100 gramtereyağı

Büzme Baklava Tarifinin Püf Noktası

Oklava biraz ince olursa çok daha güzel olacaktır. Yalnız sararken çok sıkı sarıp cevizlerle yufkayı delmeyin.

Büzme Baklava Tarifinin Pişirme Önerisi

Her fırının pişirme şekli değişik olduğu için kontrolü olarak pişirmeye dikkat edilmesi gerekiyor.

Büzme Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ceviz içini, iri parçalar halinde kırıyoruz.
  2. Antep fıstığını mikserden geçirip her ikisini de bir kenara bırakıp yufkamızı iki kat olarak tezgaha seriyoruz.
  3. Üzerine zeytinyağı sürüp, oklavayı yufkanın bize yakın tarafına koyup, önüne boydan boya ceviz serpip yufkayı oklava ile rulo gibi satıyoruz.
  4. Yufkayı iki ucundan sokup, büzüyoruz. Ek yeri alta gelecek şekilde yağladığımız fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  6. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar