Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
2,5 su bardağısu
2 su bardağıtoz şeker
4 damlalimon suyu
Bulut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti
için gerekli olan malzemeleri bir tencereye alın ve kaynamaya
başladıktan sonra, 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya
bırakın.Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın, güzelce yoğurun.Elinizi yağladıktan sonra cevizden biraz küçük olacak şekilde şekillendirip, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızaran ve kürdan testini
geçene dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve ardından soğumuş olan şerbeti
sıcak tatlının üstüne gezdirinBu şekilde arada ters çevirerek şerbeti çekip tamamen soğumasını
bekleyin ve sonra Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder