Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıbuğday (önceden ıslatılmış)
- 5 su bardağısu
- 6 adetcherry domates
- 1/2 su bardağıyeşil zeytin
- 4 adetsalatalık turşusu
- 1/4 demetmaydanoz
- 1/4 demetdereotu
- 1/2 çay bardağıince çekilmiş ceviz içi
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 yemek kaşığınar ekşisi
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 demet kıvırcık marul
Servisi için:
Buğday Salatası Tarifinin Püf Noktası
Buğdayları
bol suda şişip, yumuşayana kadar haşlamanız ve salata yapılacağı için
suyunu süzdükten sonra durulayıp, kullanmanız önerilir.
Buğday Salatası Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme
süresini kısaltmak için buğdayı bir gece önceden suda bekletip, suyunu
süzdükten sonra içme suyunda haşlayabilirsiniz.Buğdayları bir kevgir
yardımıyla alıp, haşlama suyundan çorba yapabilirsiniz.
Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
- Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.
- Sap kısımlarını çıkardığınız cherry domatesleri, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeksiz, dolmalık yeşil zeytin ve salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı, derin bir salata kasesine alın. Doğranmış olan salata malzemeleri ile harmanlayın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salataya ekleyin. Son olarak ince çekilmiş ceviz içini ilave edip, salatayı karıştırın.
- Arzuya göre bol suda yıkanmış kıvırcık marul yaprakları ile servis edebileceğiniz salatayı sevdiklerinizle paylaşın.
Buğday Salatası Tarifinin Servis Önerisi
Arzuya göre; salataya keçi peyniri ve damak tadınızın sevdiği kuru ve taze baharatları katabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder