Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 400 grambrüksel lahanası
- 3 yemek kaşığıdeniz tuzu
- 1 yemek kaşığıkaya tuzu
- 6 dişsarımsak
- 1,5 su bardağıelma sirkesi
- 1 adetlimonun suyu
- 2 su bardağısu
Brüksel Lahanası Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Elma
sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Turşunun daha uzun
süre dayanmasını sağlamak için içine bir avuç nohut ve birkaç dilim elma
koyabilir, o şekilde hazırlayabilirsiniz. Turşuyu daha fazla
aromalandırmak için karabiber taneleri, kişniş, limon dilimi ya da
dereotu ilave edebilirsiniz.
Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, elma sirkesi ve tuzu minik bir tencerenin içine alın.
- Tuz eriyene kadar hafifçe ısıtın.
- Brüksel lahanalarını yıkayın. Varsa kök ya da sap kısımlarını çıkarın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun.
- Kavanozun içine brüksel lahanalarını dizin. Aralarına sarımsakları ilave edin.
- Üzerine sirkeli suyu boşaltın. Limon suyunu da ekleyin.
- Kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.
- Güneş görmeyen, kuru ve serin bir yerde yaklaşık 15-20 gün kadar bekletin. Arada bir çalkalayın.
- Sürecin sonunda turşunuz hazır, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder