BRÜKSEL LAHANA TURŞUSU TARİFİ

https://yemek.com/tarif/bruksel-lahanasi-tursusu | Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi

Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 grambrüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığıdeniz tuzu
  • 1 yemek kaşığıkaya tuzu
  • 6 dişsarımsak
  • 1,5 su bardağıelma sirkesi
  • 1 adetlimonun suyu
  • 2 su bardağısu

Brüksel Lahanası Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Turşunun daha uzun süre dayanmasını sağlamak için içine bir avuç nohut ve birkaç dilim elma koyabilir, o şekilde hazırlayabilirsiniz. Turşuyu daha fazla aromalandırmak için karabiber taneleri, kişniş, limon dilimi ya da dereotu ilave edebilirsiniz.

Brüksel Lahanası Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, elma sirkesi ve tuzu minik bir tencerenin içine alın.
  2. Tuz eriyene kadar hafifçe ısıtın.
  3. Brüksel lahanalarını yıkayın. Varsa kök ya da sap kısımlarını çıkarın.
  4. Sarımsakların kabuklarını soyun.
  5. Kavanozun içine brüksel lahanalarını dizin. Aralarına sarımsakları ilave edin.
  6. Üzerine sirkeli suyu boşaltın. Limon suyunu da ekleyin.
  7. Kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın.
  8. Güneş görmeyen, kuru ve serin bir yerde yaklaşık 15-20 gün kadar bekletin. Arada bir çalkalayın.
  9. Sürecin sonunda turşunuz hazır, afiyet olsun.

Yorumlar