Bomboloni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıılık süt
- 1 paketkuru maya
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 6 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
- 2 adetyumurta
- 2 - 2,5 su bardağıun
Hamuru için:
- 1 büyük boy kasepastacılık kreması
İç dolgusu için:
- 1 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
- 2 yemek kaşığıpudra şekeri
Üzeri için:
Bomboloni Tarifinin Püf Noktası
İçerisine pastacı kreması, çikolata kreması, reçel, marmelat ya da dilediğiniz başka malzemeleri kullanabilirsiniz. Hamurunu kalın bırakmaya çok ince açmamaya da özen gösteriniz.
Bomboloni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba aktarıp güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine önce yumutaları ekleyip güzelce çırpın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını da ilave ederek bir süre daha karıştırın. Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Hafif unlayarak hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya özen gösterin, çok fazla açmayın. Ardından yuvarlak, dilediğiniz boyutlarda bir kalıp yardımıyla, çay tabağı ya da bardakla yuvarlaklar elde edin.
- Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın. Yağını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın.
- Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı ya da mermalatınızı, kısacası kullanmak istediğiniz iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasına aktarın. Hamurlarınıza minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurun. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edin.
Bomboloni Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine pudra şekeri yerine toz şeker ve tarçın serperek de servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder