Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogramsoğan(Ufak olanlardan)
- 500 gramyağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığıkarabiber
- 1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığıtuz
- 3 yemek kaşığınar ekşisi
- 1,5 çay bardağısu
Sosu İçin:
Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek 5 dakika yoğurun.
- Soğan sayısı kadar parçaya bölüp yuvarlayın ve kenara alın.
- Soğanların tepelerindeki püskülleri bıçak yardımıyla kesin.
- Yıkayın ve soğanın ilk kabuk katmanını alın.
- Tam ortasından soğanın katlarını çıkarın arasında boşluk kalsın buraya yaptığınız köfteler sığdırılacak.
- Soğanların aralarına köfteleri sıkıştırın ve tepsiye dizin. Tüm soğan ve kıyma bitinceye kadar bu işleme devam edin.
- Önceden ısıtılmış 250 derecede fırında soğanların ve köftelerin rengi değişinceye kadar pişirin.
- Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin.
- epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder