Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıirmik
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 litre süt
- 1 paketvanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
İrmiki Tatlı İçin:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi(toz haline getirilmiş)
- 3 yemek kaşığı pirinç fındık
Tabanı İçin:
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 8 adet frambuaz
Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş tereyağı, öğütülmüş yulaflı bisküvi ve pirinç fındığı bir kasede yoğurun.
- Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı ekleyin ve bir bardak yardımıyla bastırarak tabanı iyice sıkıştırın.
- Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.
- Bir tencerede irmik, süt ve toz şekeri birleştirin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşan irmik tatlısına şekerli vanilin ve Hindistan cevizine de ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine oda sıcaklığına gelmiş irmikli tatlıyı ekleyin ve spatula ile üzerini düzeltin.
- Buzdolabında 3 saat soğumaya bırakın.
- Buzdolabında beklemiş ve soğumuş tatlının kelepçesini çıkardıktan sonra 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
- Her bir dilimi toz antep fıstığı ve frambuaz ile süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder