BİSKÜVİ TABANLI İRMİK PASTA TARİFİ


Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

    İrmiki Tatlı İçin:

  • 1 su bardağıirmik
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paketvanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

    Tabanı İçin:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 paket yulaflı bisküvi(toz haline getirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı pirinç fındık

    Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 8 adet frambuaz

    Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Eritilmiş tereyağı, öğütülmüş yulaflı bisküvi ve pirinç fındığı bir kasede yoğurun.
    2. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı ekleyin ve bir bardak yardımıyla bastırarak tabanı iyice sıkıştırın.
    3. Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.
    4. Bir tencerede irmik, süt ve toz şekeri birleştirin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
    5. Koyulaşan irmik tatlısına şekerli vanilin ve Hindistan cevizine de ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    6. Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine oda sıcaklığına gelmiş irmikli tatlıyı ekleyin ve spatula ile üzerini düzeltin.
    7. Buzdolabında 3 saat soğumaya bırakın.
    8. Buzdolabında beklemiş ve soğumuş tatlının kelepçesini çıkardıktan sonra 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
    9. Her bir dilimi toz antep fıstığı ve frambuaz ile süsledikten sonra servis edin.

Yorumlar