Biftek Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adetince dövülmüş biftek
- 4 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 2 dişsarımsak
- 8 adetkültür mantarı
- 1 adetorta boy dolmalık biber
- 1 adetorta boy havuç
- 1/2 tatlı kaşığıdomates/acı biber salçası karışımı
- 2 yemek kaşığırendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 adetrendelenmiş kuru soğan
- 1 çay bardağısüt
- 1/4 çay bardağıayçiçek yağı
- 1 adetdefne yaprağı
Biftekleri marine etmek için:
Biftek Sarma Tarifinin Püf Noktası
Marinasyon
süresini bir gün kadar uzatırsanız etleriniz daha yumuşak ve lezzetli
olur.Biftekleri kasabınızdan dövülmüş olarak satın alabileceğiniz gibi
üzerlerine streç film serdikten sonra et döveceği ya da tokmak
yardımıyla dikkatli bir şekilde döverek inceltebilirsiniz.
Biftek Sarma Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzu
ettiğiniz sebze ve baharatları iç harçta kullanabilir, biftekleri
sarmaları krema ilavesiyle de pişirebilirsiniz.Yağsız tavada ve yüksek
ateşte mühürlediğiniz biftek sarmaları arzuya göre hazırladığınız peynir
ya da domates sos eşliğinde fırında da pişirebilirsiniz.
Biftek Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biftekleri marine etmek için; rendelenmiş kuru soğanın suyunu çıkartın. Süt, ayçiçek yağı ve defne yaprağıyla karıştırın. İnce dövülmüş biftekleri hazırladığınız marine karışımında, buzdolabında bekletin.
- İç harcı için; nemli bir bezle üzerlerini temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız dolmalık biberi uzun ince şeritler halinde doğrayın.
- Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sırasıyla; rendelenmiş havuç, dilimlenmiş mantar ve dolmalık biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
- Salça karışımıyla renk verip baharatlarla tatlandırdığınız iç harcı ocaktan alın. Kısa bir süre soğuttuğunuz iç harcı rendelenmiş kaşar peyniriyle harmanlayın.
- Marine biftekleri buzdolabından çıkartıp fazla sosunu süzdükten sonra iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurup rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını pişerken açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun.
- Sarma işlemi bittiğinde hazırladığınız biftek sarmaları yağsız tavada ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre hazırladığınız farklı bir sos eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder