Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sosu için:
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1/3 adet ıslatılmış ekmek içi(ya da 5 yemek kaşığı galeta unu)
- 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için:
- 4 adet yufka
Sarmak için:
- 1 kase yoğurt
- domatesli sos
Servis için:
- 6 yemek kaşığı eritilmiş sıvı yağlı tereyağı
Yufkaların arası için:
Beyti Sarma Tarifinin Püf Noktası
Yufkaları
iki kat koymamızın sebebi köfteleri kaldırmaları. Tek kat kullanıldığı
durumlarda yufkalarda yırtılmalar yaşanabilir. Yufkaların kurumaması
için aralarına ve üzerlerine bolca eritilmiş tereyağı sürmeniz önemli.
Köfteleri hafif kalın bir şekilde yapın, böylelikle kurumalarını da
engellemiş olursunuz.
Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın.
- Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
- Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen harçtan orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 10 dakika kadar pişirin.
- Köftelerin üzeri kızarıp içleri piştiğinde fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre ılımaya bırakın.
- İki adet yufkayı bir tezgaha serin aralarına ve üzerlerine tereyağı sürün. Köfteleri tek sıra şekilde dizin. Güzelce sarın.
- Geriye kalan köfteleri de diğer yufkalarla sarın. Tüm yufka ve köfteler bitene kadar bu işlemi yapın.
- Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Tekrar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve üzeri kızarana kadar 5-10 dakik arası pişirin.
- Domates sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaştığında ocaktan alın, bir süre soğuttuktan sonra beyti sarmaların üzerine gezdirin.
- Tabağın ortasına yoğurt koyarak sarmaları servis edin.
Beyti Sarma Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine maydanoz serpebilir, yoğurdun üzerine toz kırmızı biber serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder