Beyin Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetkoyun beyni
- 1 yemek kaşığısirke
- 4 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
- 1 adetlimon
Servis için:
- 1/2 adetlimon
- 1/2 çay bardağısızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığısirke
- 1 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıtuz
Sosu için:
Beyin Salatası Tarifinin Püf Noktası
Beyinlerin
şeklini bozmadan haşlamak için beyin zarını çıkartmadan haşlayın.
Haşladıktan sonra direkt buzlu su dolu bir kaseye alırsanız, beyinler
hem şekillerini koruyacaklar hem de üzerindeki zarı soymanız daha rahat
olacaktır.
Beyin Salatası Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz
dana beyni de kullanabilirsiniz, bu durumda 1 adet beyin kullanmanız
yeterli olacaktır, ancak haşlama süresini 10 dakika daha uzatmanız
gerekmektedir.
Beyin Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle beyinleri bol suyun altında dikkatli bir biçimde güzelce yıkayın. Bir tencerenin içerisine suyu, sirkeyi ve tuzu ilave edip, kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başlayınca beyinleri kaynar suyun içerisine atın ve yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.
- Beyinler pişerken derin bir kasenin içerisine soğuk su doldurun ve içerisine de bir kaç parça buz atın.
- Beyinler pişer pişmez, kaynayan sudan çıkartıp, buzlu suyun içerisine aktarın. Böylece pişmeye devam etmelerini önlemiş ve şekillerini korumalarını sağlamış olacaksınız.
- Beyinler iyice soğuduktan sonra, üstlerindeki zarı nazikçe temizleyin ve dilimleyerek bir servis tabağına alın.
- Sosunu hazırlamak için; limonun suyunu sıkın ve bunu zeytinyağı, dövülmüş 1 diş sarımsak, sirke ve isteğinize göre tuz ile güzelce karıştırıp, sosunuzu hazırlayın.
- Hazırladığınız bu sosu, servis tabağına aldığınız beyinlerin üzerine gezdirin.
- Maydanozları ince ince doğrayın ve beyin salatanızın üzerine gezdirin, limon dilimleri ile süsleyin ve en üste de toz kırmız biberi serpiştirip, servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder