Beşamel Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığıun
- 1 su bardağısüt
- 1/2 adetküçük boy kuru soğan
- 2 adetkaranfil
- muskat
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane karabiber
Beşamel Sos Tarifinin Püf Noktası
Unu
hafif bir renk alana kadar kavurmaya dikkat edin. Kaynama noktasına
gelene kadar ısıttığınız sütü ılındıktan sonra kavrulmuş una ekleyin,
bir çırpıcı yardımıyla hızla karıştırarak una yedirin.Süt oranı az
olduğu için yarım adet küçük bir kuru soğan ve defne yaprağı kullanmanız
tat dengesi açısından yeterli olacaktır.Üzerinin kabuk tutmaması için
karıştırarak soğutun.
Beşamel Sos Tarifinin Pişirme Önerisi
Beşamel
sos yapımında kullanacağınız süte aroma katması için kullanacağınız
kuru soğan, karanfil ve muskat kullanmadan beşamel sos
hazırlayabilir, arzuya göre bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
katabilirsiniz.Kavrulmuş unu ocaktan aldıktan sonra sütü azar azar
ekleyin, hızlıca karıştırdıktan sonra sos kabını yeniden ocağa alın.
Hazırladığınız beşamel sosu fırında pişecek olan bir yemekte
kullanacaksanız 1 adet yumurta sarısı ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Beşamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beşamel sos yapımında kullanacağınız süte aromatik bir tat katacak kuru soğan üzerine bıçakla bir çentik atıp ve muskat tozunu ekleyip soğanı içine gömün. İki yanına birer adet karanfil saplayın.
- Soğuk sütü sos tenceresine alın. Aromatik kuru soğan ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt ısındığında soğanı alıp ılınması için bir kenarda bekletin.
- Tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin. Yağ eridiğinde unu katıp kavurmaya başlayın.
- Hafif bir renk alan una ılık sütü azar azar ekleyip bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
- Sütün tamamını katıp karıştırma işlemini topaklanmaması için sürdürdüğünüz sosu, tuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle tatlandırın.
- Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirdiğiniz sosu ocaktan alın. Arzu ettiğiniz ana yemek yapımında ya da servis aşamasında kullanın.
Yorumlar
Yorum Gönder