Bayat Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Bayat kekli taban için:
4 su bardağıbayat kek(ufalanmış)
1 çay bardağısüt
1 su bardağıfındık(dövülmüş)
1/2 çay bardağıhindistan cevizi
Bayat Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye 1 su bardağı sütü, şekeri ve unu ekleyin.
- Orta-kısık ateşte çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
- 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin tencereye ve karıştırın.
- Vanilini de ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
- Ufaladığınız
bayat keki geniş bir kaseye alarak üzerine 1 çay bardağı süt, 1/2 çay
bardağı hindistan cevizi, dövülmüş fındığı ekleyin ve şekil verilecek
kıvama gelene kadar yoğurun.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz borcamın veya kalıba bayat kek harcını yayın. Spatula yardımıyla düzleyin.
- Bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kek harcının üzerine dökün ve dinlenmesi için 4 saat buzdolabında bekletin.
- Toz şekerle ve tereyağı ile kavrulmuş kadayıfı muhallebinin üzerine güzelce yayın. Bayat kek tatlınız hazır, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder