BAYAT KEK TATLISI TARİFİ


Bayat Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Bayat kekli taban için:

  • 4 su bardağıbayat kek(ufalanmış)
  • 1 çay bardağısüt
  • 1 su bardağıfındık(dövülmüş)
  • 1/2 çay bardağıhindistan cevizi

    Muhallebisi için:

  • 1 litresüt
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıun
  • 1 su bardağıhindistan cevizi
  • 1 paketvanilin

    Üzeri için:

  • 2 su bardağıkadayıf(tereyağı ve toz şekerle kavrulmuş)

Bayat Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye 1 su bardağı sütü, şekeri ve unu ekleyin.
  2. Orta-kısık ateşte çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin tencereye ve karıştırın.
  4. Vanilini de ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
  5. Ufaladığınız bayat keki geniş bir kaseye alarak üzerine 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı hindistan cevizi, dövülmüş fındığı ekleyin ve şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğurun.
  6. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz borcamın veya kalıba bayat kek harcını yayın. Spatula yardımıyla düzleyin.
  7. Bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kek harcının üzerine dökün ve dinlenmesi için 4 saat buzdolabında bekletin.
  8. Toz şekerle ve tereyağı ile kavrulmuş kadayıfı muhallebinin üzerine güzelce yayın. Bayat kek tatlınız hazır, afiyet olsun!

Yorumlar