BALKABAKLI KEK TARİFİ


https://yemek.com/tarif/bal-kabakli-kek/ | Bal Kabaklı Kek Tarifi

Bal Kabaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

    Bal Kabağı Püresi İçin:

  • 4 dilimbal kabağı (iri dilim)
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 2 yemek kaşığışeker
  • 1/2 su bardağıdövülmüş ceviz içi

    Kek İçin:

  • 3 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 200 gramtereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağışeker
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 3 yemek kaşığıbal kabağı püresi
  • 2 adetyumurta

    Bal Kabaklı Kek Tarifinin Püf Noktası

    Bal kabağı püresi iyice soğuduktan sonra karışıma ekleyin. Aksi taktirde kabarmayı engelleyecektir.

    Bal Kabaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

      Bal Kabağı Püresinin Hazırlanışı:

    1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    2. Dilimlenmiş bal kabaklarını yağlı kağıdın üzerine dizin ve yumuşayana kadar fırınlayın.
    3. Fırınlanan ve iyice yumuşayan bal kabaklarını çatal yardımıyla ezin.
    4. Ezilen bal kabaklarını minik bir sos tenceresinin içine alın. Şeker, tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın. 2-3 dakika fokurdatın ve püreyi soğumaya bırakın.

      Kek Hamurunun Hazırlanışı:

    1. Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
    2. Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
    3. Kuru malzemeleri başka bir kaba eleyin.
    4. 3 seferde kuru malzemeleri tereyağlı karışıma ekleyin. Bu aşamada çırpma yapmayın ve tahta kaşık veya spatula yardımıyla çevire çevire hamur homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
    5. Bal kabağı püresini ilave edin ve hafifçe karıştırın.
    6. Kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Kek harcını dökün ve 165 derece fırında 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!

    Bal Kabaklı Kek Tarifinin Servis Önerisi

    Üzerini süslemek için; 2 adet yumurta akı ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini çırparak kaşıkla kekin üzerine dökerek süsleyebilirsiniz.

Yorumlar