Bal kabağı püresi iyice soğuduktan sonra karışıma ekleyin. Aksi taktirde kabarmayı engelleyecektir.
Bal Kabaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Bal Kabağı Püresinin Hazırlanışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Dilimlenmiş bal kabaklarını yağlı kağıdın üzerine dizin ve yumuşayana kadar fırınlayın.
- Fırınlanan ve iyice yumuşayan bal kabaklarını çatal yardımıyla ezin.
- Ezilen
bal kabaklarını minik bir sos tenceresinin içine alın. Şeker, tarçın ve
cevizi ilave edip karıştırın. 2-3 dakika fokurdatın ve püreyi soğumaya
bırakın.
Kek Hamurunun Hazırlanışı:
- Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri başka bir kaba eleyin.
- 3
seferde kuru malzemeleri tereyağlı karışıma ekleyin. Bu aşamada çırpma
yapmayın ve tahta kaşık veya spatula yardımıyla çevire çevire hamur
homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
- Bal kabağı püresini ilave edin ve hafifçe karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Kek harcını dökün ve 165 derece fırında 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
Bal Kabaklı Kek Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini
süslemek için; 2 adet yumurta akı ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini
çırparak kaşıkla kekin üzerine dökerek süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder