Fish and Chips Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gramfileto mezgit( tercihen balık çeşitini kendinize göre değiştirebilirsiniz.Tavuk severler bu tarifle onu da yapabilirsiniz.)
- 2 adetorta boy patates
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kaplama harcı için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Kızartmak için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 4 adet salatalık turşusu
- 1 yemek kaşığı kapari çiçeği
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Tartar sos için:
Fish and Chips Tarifinin Püf Noktası
Kaplama
harcında kullanacağınız tüm malzemelerin (un ve mısır nişastası da
dahil) soğuk olması, kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir.
Bu sayede soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağ ile buluştuğunda
fazla yağ çekmeyecek.
Fish and Chips Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya
göre; süt ve maden suyu yerine kaplama harcında bira kullanmayı tercih
edebilirsiniz.Elma dilim şeklinde doğradığınız taze patatesleri, kabuklu
olarak da kızartabilirsiniz.Kızartma işlemini derin yağda ya da
fritözde yapmanız ve kaplama harcını buzdolabında en az 30 dakika kadar
beklettikten sonra kullanmanız önerilir.
Fish and Chips Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.
- Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.
- Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin. Arzu ettiğiniz yeşillikler ile birlikte sevdiklerinizle paylaşın.
Fish and Chips Tarifinin Servis Önerisi
Servisi esnasında kullanacağınız tartar sosa taze kişniş de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder