Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker(170 g)
- 3/4 su bardağıbal kabağı püresi(130 g)
- 1 su bardağıun(110 g)
- 1/2 paketkabartma tozu(5 g)
- 1 paketvanilin(5 g)
- 1 çay kaşığıtarçın
- 1/4 çay kaşığıtoz karanfil
- 1/4 çay kaşığızencefil
- 1/4 çay kaşığıyenibahar
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 1/2 su bardağıpudra şekeri(üzeri için)
Keki için:
- 250 mililitresüt
- 1/4 su bardağıun(30 g)
- 1/4 su bardağınişasta
- 1/4 su bardağıtoz şeker(30 g)
- 1 adetyumurta
- 1 paketvanilin
- 1 tatlı kaşığıtereyağ
- 50 mililitresıvı krema
- 1 yemek kaşığıpudra şekeri(15 g)
- 1 çay kaşığılimon kabuğu rendesi
Kreması için:
Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası
iştikten sonra serpilen pudra şekeri sayesinde kekin yapışması önlenmiş olur.
Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akları, mikserle toz şekerin yarısı ile kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
- Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Yumurta sarılı karışıma bal kabağı püresi eklenip karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya, baharatlar ve tuz elenerek 3 defada eklenir. Spatulayla karıştırılır.
- Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayılır.
- Önceden 180 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kek, pudra şekeri serpilen pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır.
- Kek tekrar ters çevrilir yine pudra şeker serpilip sıkıca rulo haline getirilir.
- Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta karıştırılır, orta ısıda sürekli karıştırılarak iyice koyulaşana ve un kokusu çıkana kadar pişirilir. Tereyağ ve vanilin eklenip karıştırılır.
- Başka kaba alıp üzerini değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Başka bir kasede soğuk sıvı krema, pudra şekeri ile çırpılıp kıvam alması sağlanır. Bu kremaya labne eklenip çırpılır.
- Soğuyan kremaya; labneli krema ve limon kabuğu rendesi eklenerek iyice çırpılır. (Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sütle olması gereken kıvama getirebilirsiniz)
- Rulo açılır, çok kenarlara gelmeden krema sürülür. Alttaki kağıt yardımıyla tekrar rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında mümkünse bir gece veya en az 4 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder