BAL KABAKLI RULO PASTA TARİFİ


Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Keki için:

  • 4 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker(170 g)
  • 3/4 su bardağıbal kabağı püresi(130 g)
  • 1 su bardağıun(110 g)
  • 1/2 paketkabartma tozu(5 g)
  • 1 paketvanilin(5 g)
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 1/4 çay kaşığıtoz karanfil
  • 1/4 çay kaşığızencefil
  • 1/4 çay kaşığıyenibahar
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 1/2 su bardağıpudra şekeri(üzeri için)

    Kreması için:

  • 250 mililitresüt
  • 1/4 su bardağıun(30 g)
  • 1/4 su bardağınişasta
  • 1/4 su bardağıtoz şeker(30 g)
  • 1 adetyumurta
  • 1 paketvanilin
  • 1 tatlı kaşığıtereyağ
  • 50 mililitresıvı krema
  • 1 yemek kaşığıpudra şekeri(15 g)
  • 1 çay kaşığılimon kabuğu rendesi

Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası

iştikten sonra serpilen pudra şekeri sayesinde kekin yapışması önlenmiş olur.

Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akları, mikserle toz şekerin yarısı ile kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
  2. Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
  3. Yumurta sarılı karışıma bal kabağı püresi eklenip karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu, vanilya, baharatlar ve tuz elenerek 3 defada eklenir. Spatulayla karıştırılır.
  5. Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır.
  6. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayılır.
  7. Önceden 180 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
  8. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kek, pudra şekeri serpilen pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır.
  9. Kek tekrar ters çevrilir yine pudra şeker serpilip sıkıca rulo haline getirilir.
  10. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta karıştırılır, orta ısıda sürekli karıştırılarak iyice koyulaşana ve un kokusu çıkana kadar pişirilir. Tereyağ ve vanilin eklenip karıştırılır.
  11. Başka kaba alıp üzerini değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır.
  12. Başka bir kasede soğuk sıvı krema, pudra şekeri ile çırpılıp kıvam alması sağlanır. Bu kremaya labne eklenip çırpılır.
  13. Soğuyan kremaya; labneli krema ve limon kabuğu rendesi eklenerek iyice çırpılır. (Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sütle olması gereken kıvama getirebilirsiniz)
  14. Rulo açılır, çok kenarlara gelmeden krema sürülür. Alttaki kağıt yardımıyla tekrar rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında mümkünse bir gece veya en az 4 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar