Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıpirinç
- 2 dilimbal kabağı
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkuru nane (arzuya göre)
- 2,5 su bardağısu
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Bal
kabaklarının pilavın içinde diri kalıp, ezilmemeleri için önden çok
fazla pişirmemeye özen gösterin. Biraz yumuşamaları yeterli olacaktır.
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bal kabağını kabuğundan ayırın ve küp küp doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine alın ve üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar yumuşamaları için pişirin.
- Yumuşadıktan sonra sudan çıkarın ve bir kenara alın.
- Pirinçleri sıcak suyun içinde en az 15 dakika vaktiniz varsa yarım saat kadar bekletin.
- Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Ardından bir kez daha süzgeçten geçirerek fazla suyunu bırakmasını sağlayın.
- Genişçe bir pilav tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı alın.
- Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ilave edin ve pirinç taneleri berraklaşana kadar kavurun.
- Ardından suyunu ve bal kabaklarını ilave edin. Son olarak tuz, karabiber ve dilerseniz kuru naneyi ekleyerek pişmeye bırakın.
- Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Demlendikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder