Baklava Yufkasında Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
4 su bardağısu
3,5 su bardağıtoz şeker
5 damlalimon suyu
Baklava Yufkasında Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri birbirine karışması için karıştırın ve kaynatın.
- Kaynayan şerbetin içerisine 5 damla limon suyu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Kadayıfları
bir kasede didikleyin. Çok kuru ise dilerseniz eritilmiş tereyağından
2-3 kaşık dökerek kadayıfları yağlayarak didikleyebilirsiniz.
- Kadayıfı, dört adet ruloya paylaştıracak şekilde dörde bölün.
- İki kat baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.
- Yufkanın üzerine kadayıf her yerine gelecek şekilde yayın.
- Kadayıfın üzerine iç cevizi serpin.
- Ne çok sıkı, ne de çok gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo haline getirin. Bu şekilde dört adet rulo oluşturun.
- Ruloları üst üste aynı hizada dizin ve eşit parçalar olacak şekilde yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin.
- Yağlanmış bir borcama ruloları dizin ve eritilmiş tereyağından geriye kalan yağı ruloların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fanlı pişirmeye ayarlanmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
- İyice kızarmış olan ruloların üzerine soğuk şerbeti dökün.
- İster sıcak, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine toz antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder