Ayvalı Crumble Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetorta boy ayva
- 100 gramesmer şeker
- 100 ml.taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığıkuru üzüm
- 1/2 tatlı kaşığıtarçın
Ayvalı meyve karışımı için:
- 120 gramtereyağı
- 80 gramesmer şeker
- 120 gramun
- 60 gramöğütülmüş yulaf
- 1 damlavanilya esansı
Crumble hamuru için:
- 4 topvanilyalı dondurma (arzuya göre)
Servisi için:
Ayvalı Crumble Tarifinin Püf Noktası
Crumble
hamuru yapımında küp şeklinde kesildikten sonra soğuttuğunuz tereyağı
kullanmaya özen gösterin.Hazırladığınız hamur, küçük topaklar halini
aldığında karıştırma işlemini sonlandırın.
Ayvalı Crumble Tarifinin Pişirme Önerisi
Ayvanın
yanı sıra elma kullanabilir, meyve karışımına ceviz içi
ekleyebilirsiniz.Kullanacağınız esmer şeker miktarını yarıya indirip toz
şeker ilavesiyle tamamlayabilirsiniz.
Ayvalı Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvalı meyve karışımı için; kabuklarını soyduğunuz ayvaları küp şeklinde doğrayın. Kuru üzümlerin sap kısımlarını ayıklayın.
- Esmer şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu küçük bir sos tenceresine alın. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Ayva küpleri ve kuru üzüm tanelerini ekleyin. Tarçın ekleyip ayva küpleri yumuşayana kadar pişirin.
- Crumble hamurunu hazırlamak için; un, esmer şeker, öğütülmüş yulaf ve vanilya esansını mutfak robotuna alıp karıştırma işlemini başlatın.
- Ardından küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı katıp tüm malzemeyi ufalanacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Hamur küçük topaklar halini aldığında karıştırma işlemi tamamlanmış demektir.
- Önceden hazırladığınız meyveli karışımı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Üzerlerini hamur parçacıklarıyla kaplayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar fırınlayın.
- Fırından çıkan sıcak tatlıyı, arzuya göre çırpılmış krema ya da bir top dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Ayvalı Crumble Tarifinin Servis Önerisi
Krema ya da bir top vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder