Maydanoz Pestolu, Avokadolu Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 demetsemizotu
- 4 yaprakyağlı marul
- 4 yaprakyedikule marulu
- 4 adetcherry domates
- 1 adetolgun avokado
- 2 adetyumurta sarısı
- 1 yemek kaşığıkırmızı şarap sirkesi
- 1 yemek kaşığıhardal
- 1 büyük su bardağıayçiçek yağı(yaklaşık 300 ml.)
- 1/4 çay kaşığıtuz
El yapımı mayonez için:
- 1 demetmaydanoz
- 1 dişsarımsak
- 1 çay bardağızeytinyağı
Maydanozlu pesto sosu için:
Maydanoz Pestolu, Avokadolu Yeşil Salata Tarifinin Püf Noktası
Evde
mayonez hazırlarken; yumurta sarısı ile beyazını dikkatlice ayırın.
Ayçiçek yağını, yumurta sarısına azar azar ekleyin ve kuvvetlice
çırparak yağı içmesini sağlayın. Aksi takdirde yumurta kesilecek ve
mayoneziniz yağa dönüşecektir. Çırpma işlemini 20 dakika kadar
sürdürün.Aromalı tatlardan hoşlanmıyorsanız, zeytinyağı yerine ayçiçek
yağı kullanın.Pesto sos yapımında; maydanozları rondodan geçirmeyin,
bıçakla incecik kıyın.Hazırladığınız mayonez bu salatanın yapımı için
gereklidir ancak büyük ölçüdedir. Kalan mayonezi, temiz bir kavanozda,
buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Maydanoz Pestolu, Avokadolu Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatanın sosu için, ilk olarak mayonezi hazırlayın. Yumurta sarılarını temiz bir kaba alın. Ayçiçek yağını damla damla ekleyerek bir mikser ya da çırpıcı yardımıyla karıştırarak hızlıca çırpın.
- Yağı içen yumurta sarılarına, azar azar ayçiçek yağı eklemeye ve hızlıca çırpmaya yağ bitene kadar devam edin. Kıvam alan mayoneze, kırmızı şarap sirkesi, hardal ve tuzu ekleyin.
- Maydanozlu pesto sos için; maydanozu ve sarımsağı incecik kıyın. Zeytinyağı ile karıştırarak koyu bir pesto sos hazırlayın.
- Ortadan ikiye kesip, çekirdeğini çıkardığınız olgun avokadonun kabuğunu soyun. Yarısını salatanın servisinde kullanmak üzere ince ince dilimleyin ve bir kenarda bekletin.
- Kalan yarısını bir bıçağın tersi ile ezerek püre haline getirin. Püre avokadonun tamamını, hazırladığınız maydanozlu pesto sos ve mayonezden birer yemek kaşığı alıp, karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın.
- Salata için bol suda yıkadığınız semizotunun yapraklarını ayıklayın.
- Yedikule ve yağlı marul yaprakları ile birlikte kuruttuktan sonra yeşillikleri salata kasesine alın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
- Salata sosunu ekleyin ve tüm malzemeyi harmanlayın. Avokado dilimleri ile süsleyerek bekletmeden servis edin.
Maydanoz Pestolu, Avokadolu Yeşil Salata Tarifinin Servis Önerisi
Kruton ekmek ya da grissini ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder