Avokadolu Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetbüyük boy olgun avokado
- 2 daltaze soğan
- 2 tatlı kaşığısüzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığıince çekilmiş deniz tuzu
Avokadolu Dip Sos Tarifinin Püf Noktası
Avokadoyu,
kese kağıdı içinde bir elma ya da muzla bekletmeniz ona gerekli
yumuşaklığı katacaktır.Olgunlaşan avokadoyu daha fazla bekletmemeye özen
gösterin aksi takdirde yenilebilir halde içi krem rengi olan avokado
meyvesi siyahlaşacak ve çürümeye başlayacaktır.Hazırladığınız dip sosu,
kapağı kapalı cam bir kavanozda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Avokadolu Dip Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş ve bol suda yıkandıktan sonra üzerleri kurulanmış taze soğanları ince ince doğrayın.
- Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip kesikler atın. Avuç içinizde ters yöne çevirdiğiniz avokadoları kolayca iki eşit parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan büyük çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkartın.
- Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkartın. Kalan kabuk kısmını kullanmamak üzere çöpe atın.
- Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytin yağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirin.
- Servis kaselerine aldığınız dip sosu; fırında ısıtılmış lavaş/yufka parçaları, cips ya da kızarmış tost ekmekleriyle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.
Avokadolu Dip Sos Tarifinin Servis Önerisi
İnce
ince doğranmış taze soğan yerine taze sarımsak ya da ezilmiş ve püre
haline getirilmiş 2 diş sarımsak kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder