Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adethazır yufka
- 3 yemek kaşığısıvı yağ
- 2 adetyumurta(çırpılmış)
- 1 su bardağıgaleta unu
Börekleri kaplamak ve kızartmak için:
- 200 gramorta yağlı kıyma
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığıtereyağı
- 2 su bardağıince bulgur(sıcak su ile şişmemiş hali için 1 su bardağı)
- 1/2 su bardağıdövülmüş ceviz içi
- 1/2 demetmaydanoz(doğranmış)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
İç harcı için:
Avcı Böreği Tarifinin Püf Noktası
Fırında
pişirme ya da kızartma esnasında dağılmaması için börekleri çok fazla
iç harçla doldurmamaya ve gevşek bir şekilde sarmamaya özen
gösterin.Böreklerin her tarafını çırpılmış yumurta ve galeta ununa
bulayın.
Avcı Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
Yufkaların
üzerine sürmek için sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kadar yoğurtla
karıştırabilirsiniz.Hazırladığınız kıymalı iç harca; arzu ettiğiniz
baharat çeşitleri, çok az miktarda domates salçası hatta dolmalık fıstık
ve kuş üzümü ekleyebilirsiniz.Yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisinde
kızarttığınız börekleri daha çıtır olmaları için arzuya göre derin yağda
ya da fritözde kızartarak da pişirebilirsiniz.
Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ceviz içini keskin bir bıçak yardımıyla kıyın.
- Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir süre bekletin.
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın.
- Soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurma işlemini sürdürün.
- Soğanların üzerine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.
- Kavrulan kıymanın üzerine ceviz, şişmiş ince bulgur ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Yufkaları dörde bölün ve her birini fırça ile yağlayın.
- Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirip kapatın.
- Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
- Kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
Yorumlar
Yorum Gönder