Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetçarliston biber
- 2 adetdomates
- 1,5 su bardağıarpa şehriye
- 3 su bardağısıcak su
- 2 çorba kaşığıtereyağ
- 1 çorba kaşığısıvı yağ
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Arpa Şehriye Pilavı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kevgir
kullanmanız pilavlar için çok önemli. Kevgir ile kavurmak, havalanmayı
dolayısıyla pirinç gibi tanelerin kırılmamasını sağlar.
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak domatesleri rendeleyin ve bir kenara alın. Biberleri küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağı ve sıvı yağı tabanı geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Biberleri ekleyip, kavurmaya başlayın. Biberler renk alınca arpa şehriyeleri ekleyin.
- Arpa şehriyeleri bir kevgir yardımı ile ara ara pişmesine izin vererek kavurun.
- Arpa şehriyeler, koyu kahverengiye dönünce üzerine domatesleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından baharatları ekleyin.
- Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu alın ve hepsini birden, pilava boşaltın. Bir iki defa karıştırın ve kapağını kapatın.
- 3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte, 10 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su seviyesini kontrol edin ve bir iki defa karıştırın.
- Pilav, göz göz olunca ve arpa şehriyeler pişince ocaktan alabilirsiniz. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 20 dakika kadar demlendirin.
- Servis etmeden önce karıştırın ve ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder