ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ



Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramciğer
  • 1 çay bardağıun(bulamak için)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarbonat
  • 1 su bardağısıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıtoz kişniş
  • 2 adetpatates(küp doğranmış)
  • 2 su bardağısıvı yağ(patatesi kızartmak için)

    Sumaklı Soğan İçin:

  • 1 adetkırmızı soğan(piyazlık doğranmış)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığısumak
  • 1/2 demetdoğranmış maydanoz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
    2. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
    3. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.
    4. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
    5. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
    6. Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.

       
    7. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
    8. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
    9. Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Yorumlar