Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gramciğer
- 1 çay bardağıun(bulamak için)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarbonat
- 1 su bardağısıvı yağ
- 1,5 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıtoz kişniş
- 2 adetpatates(küp doğranmış)
- 2 su bardağısıvı yağ(patatesi kızartmak için)
- 1 adetkırmızı soğan(piyazlık doğranmış)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığısumak
- 1/2 demetdoğranmış maydanoz
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
- Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
- Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.
- Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
- Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
- Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
- Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
- Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
Yorumlar
Yorum Gönder