Armutlu Strudel Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 5 adetarmut
- 1 yemek kaşığıçam fıstığı
- 1/2 su bardağıkuru üzüm
- 1 çorba kaşığıtarçın
- 1 çorba kaşığıesmer şeker
- 1/2 adetlimon suyu
- 6 yaprak baklavalık yufka
- 2 tatlı kaşığıpudra şekeri(üzerine serpmek için)
Armutlu Strudel Tarifinin Püf Noktası
Limon suyu kaynayan şekerli karışımların yoğunlaşması için kullanılır.
Armutlu Strudel Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Armutlu Strudel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Armutların kabuklarını soyup, soyduğunuz armutları küp küp doğrayın.
- Geniş ve derin bir tavaya şeker ve tereyağını ekleyin, üzerine armutları, çam fıstıklarını ve kuru üzümü ekleyin.
- Tereyağı eriyip armutlar suyunu salınca tarçını ekleyin ve fokurdama gördüğünüz an limon suyunu sıkarak karamelizasyonu sabitleyin.
- İç harç yoğunlaştığı noktada ocaktan alın ve soğutun.
- Baklavalık yufkaları üst üste koyun harcı yufkanın size doğru olan kısmına komple dökün ve çok gevşek olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
- Altına pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve 10-15 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri dökün, işte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Armutlu Strudel Tarifinin Servis Önerisi
Bir top vanilyalı dondurma ile sıcak lezzeti taçlandırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder