Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıeritilmiş tereyağı
- 1 su bardağızeytinyağı
- 1 su bardağıyoğurt(1 parmak eksik)
- 2 adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 paketkabartma tozu
- 1/2 çay kaşığıkarbonat
- 1 tatlı kaşığısirke
- 2 çay kaşığıtuz
- 4-5 su bardağıun
- 1 adetyumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 2 yemek kaşığısusam ve çörek otu karışımı
Üzeri için:
Anne Poğaçası Tarifinin Püf Noktası
Un ölçüsü bardağa göre değiştiğinden kontrollü olarak koymanızı tavsiye ederim ..Çok katı olmasın hamur .
Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, zeytinyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Tuz kabartma tozu ,karbonat ve sirkeyi ekleyin üzerine unu kontrollü ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru en az 20-30 dakika (tercihen bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirin)hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın içine peynirli iç yerleştirin fırın tepsisine dizin.
- Üzerine sosu sürüp susamları dökün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder