ANNE POĞAÇASI TARİFİ (Mayasız çabucak hazırlanan ev yapımı lezzeti)



Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağıeritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağızeytinyağı
  • 1 su bardağıyoğurt(1 parmak eksik)
  • 2 adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığıkarbonat
  • 1 tatlı kaşığısirke
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 4-5 su bardağıun

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 2 yemek kaşığısusam ve çörek otu karışımı

Anne Poğaçası Tarifinin Püf Noktası

Un ölçüsü bardağa göre değiştiğinden kontrollü olarak koymanızı tavsiye ederim ..Çok katı olmasın hamur .

Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, zeytinyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Tuz kabartma tozu ,karbonat ve sirkeyi ekleyin üzerine unu kontrollü ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamuru en az 20-30 dakika (tercihen bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirin)hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın içine peynirli iç yerleştirin fırın tepsisine dizin.
  3. Üzerine sosu sürüp susamları dökün. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun

Yorumlar