ALTIN POĞAÇA TARİFİ

Isırınca ağızda dağılan kıyır kıyır bir poğaça tarifi bu. Kahvaltılara çok yakışan altın poğaçanın lezzetine doyamayıp 1 tane daha isteyeceksiniz.

Altın Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gramtereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(1 tanesinin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Altın Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor. Fırın tepsisine dizerken aralıklarlar dizmeye özen gösterin kabaracağı için birbirine yapışmasın.

Altın Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını , sıvı yağ , yumurta ve yoğurdu koyup güzelce harmanlıyoruz. Mısır ununu, normal un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  2. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak içine beyaz peynir ya da küp doğranmış kasar peyniri koyup tekrar yuvarlıyoruz.
  3. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürerek bıçak yardımıyla 1 tane çizik atın.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25-30 dakika yani kontrollü olarak altı üstü kızarana  kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar