Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dişsarımsak
- 250 gramkuşbaşı et (küçük doğranmış)
- 50 gramtereyağı
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 3 adetközlenmiş patlıcan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 kasesarımsaklı yoğurt
Patlıcanlı karışım için:
Alinazik Tarifinin Püf Noktası
Patlıcanlarınıza
bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde
közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek adına henüz sıcakken bir
kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın.
Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu
salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun
üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et,
yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir.
Alinazik Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin
- Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.
- Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.
- Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.
- İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.
- Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
Alinazik Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine
toz kırmızı biber ve tereyağından hazırladığınız bir sos dökerek servis
edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken süzme yoğurtta
kullanabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ilave ettiniz mi
şahane bir görüntü elde edeceksiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder