Alıç Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg.alıç
- 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 adet elma
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 litre su
Alıç Sirkesi Tarifinin Püf Noktası
Tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır hale gelmiş demektir.
Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaklaşık 5 litre alabilen bir kap, şişe ya da kavanozun içine suyu koyun.
- Alıçları güzelce yıkayın. Ardından fazla sularını süzdürüp, kurulayın.
- Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. Elmayı da dilimleyerek ilave edin.
- İçine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.
- Sıkıca kapadığınıza emin olduğunuz karışımı güzelce çalkalayın.
- Gün ışığı alan bir odada sabah ve öğle saatleri arasında güneş ışığının altında, diğer saatler gün ışığı almayacak bir şekilde, serin ve kuru bir ortamda bekleterek mayalanmasını sağlayın.
- Yaklaşık 10 günlük mayalanma sürecinin sonucunda sirkeniz hazır hale gelecektir.
- Mayalanan alıç sirkenizi bir süzgeç yardımıyla süzün. Meyvelerin içine girmemesini sağlayarak cam bir şişenin içine aktarın.
- Gün ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde muhafaza ederek dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder