ALIÇ SİRKESİ TARİFİ

https://yemek.com/tarif/alic-sirkesi/ | Alıç Sirkesi Tarifi

Alıç Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.alıç
  • 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet elma
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 litre su

Alıç Sirkesi Tarifinin Püf Noktası

Tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır hale gelmiş demektir.

Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaklaşık 5 litre alabilen bir kap, şişe ya da kavanozun içine suyu koyun.
  2. Alıçları güzelce yıkayın. Ardından fazla sularını süzdürüp, kurulayın.
  3. Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. Elmayı da dilimleyerek ilave edin.
  4. İçine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.
  5. Sıkıca kapadığınıza emin olduğunuz karışımı güzelce çalkalayın.
  6. Gün ışığı alan bir odada sabah ve öğle saatleri arasında güneş ışığının altında, diğer saatler gün ışığı almayacak bir şekilde, serin ve kuru bir ortamda bekleterek mayalanmasını sağlayın.
  7. Yaklaşık 10 günlük mayalanma sürecinin sonucunda sirkeniz hazır hale gelecektir.
  8. Mayalanan alıç sirkenizi bir süzgeç yardımıyla süzün. Meyvelerin içine girmemesini sağlayarak cam bir şişenin içine aktarın.
  9. Gün ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde muhafaza ederek dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Yorumlar