ELMALI KURABİYE TARİFİ

Enfeslezzetli :))


Ağızda Dağılan Mükemmel Kıvamıyla:

Elmalı Kurabiye Tarifi

 Malzemeler

  • 4 su bardağıun
  • 3/4 su bardağıtoz şeker
  • 1/3 su bardağıyoğurt
  • 1/3 su bardağısıvı yağ
  • 200 gramtereyağı
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu ve 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    İç harcı için:

  • 4 adetkırmızı elma(rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1 tatlı kaşığıtarçın
  • 1/2 su bardağıdövülmüş ceviz içi

    Elmalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

    Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

    4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirinElmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırıyorum. Derin bir kasede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu kabartmatozu vanilya  karışımını birleştirin.Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.Bu hamuru tezgahta güzelce açın.Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verinOda sıcaklığına geldikten sonra  üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!Afiyet olsun

 

Yorumlar