Acılı Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
3 adettavuk budu(ya da 500 gr tavuk kıyma)
1 kg.kırmızı soğan
2 dişsarımsak
4 adetsivri biber
2 adetkırmızı sivri biber
2 yemek kaşığıacı biber salçası
1 tatlı kaşığıkimyon
1 yemek kaşığıpul biber
2 yemek kaşığıisot
3/4 çay bardağızeytinyağı
2 yemek kaşığıtereyağı
1 tatlı kaşığıtuz
Acılı Tavuk Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya
zeytin yağı ve tereyağını koyup ısıtın üstlerine iri doğranmış
soğanları, sarımsakları ve tuzu ekleyip yumuşayama kadar pişirin.
- Tavuk butlarını kemiklerinden ve derilerinden ayırıp mutfak robotunda parçalayın. Dilerseniz tavuk kıyma da kullanabilirsiniz.
- Tavukları
derin bir tencereye alın ve üstüne gelecek şekilde soğuk su ve tuz
ekleyip orta ateşte haşlayın. Haşlama esnasında oluşan köpükleri kaşık
yardımı ile alın.
- Yumuşayan soğanlara iri doğranmış
biberleri, baharatları ve salçayı da ekleyin. Son olarak pişen tavukları
da suyuyla birlikte tavaya alın ve ocağın altını kısarak pişmeye
bırakın. Karışım suyunu çekip yağına kalınca kavurmamız hazır.
- Sunum
için pide ya da lavaşı kavurmaya bastırarak ısıtın içerisine bolca
kavurma, köz biber, turp, domates dilimleri, taze nane ve biraz limon
suyu ile lezzetli bir sunum yappabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder