Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetbüyük boy domates
- 3 adetyeşil sivri biber
- 3 dişsarımsak
- 6 adettaze soğan
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 tatlı kaşığıbiber salçası
- 1 adettaze sıkılmış limon suyu
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 yemek kaşığınar ekşisi
- 1 tatlı kaşığınane
- 2 çay kaşığıkırmızı biber
- 1 çay kaşığıtuz
Acılı Ezme Tarifinin Püf Noktası
Domatesler
mevsiminde, büyük boy ve sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar
lezzetli olur.Mezenin yapımında yer alan tüm malzemeleri incecik kıyın,
mutfak robotundan geçirmeyin.
Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün.
- Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın.
- Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
- Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.
Acılı Ezme Tarifinin Servis Önerisi
Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder