Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paketkabartma tozu
- 2 su bardağıyoğurt
- 1 adetyumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığıtoz şeker
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 5 su bardağı un
- 150 grambeyaz peynir
İç malzemesi:
- 1 adetyumurta sarısı
- 2 yemek kaşığısusam
Üzeri için:
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Hamurun
hafifçe ele yapışır olması gerekiyor. Unu azar azar ilave edin ve
hamuru una çok doyurmayaya dikkat edin. Kullandığınız unun markasına
göre ilave edeceğiniz un miktarı değişiklik gösterebilir.
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
- Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
- Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
- Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
- Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyip servis yapınız afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder