Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
- Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
- Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
- Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder